Δημοτική Συγκοινωνία Δήμου Χαλανδρίου












             
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Χαλάνδρι, 27 Ιουνίου 2008

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ. 210 6860730, 210 6860740
www.www.chalandri.gr
email: press@www.chalandri.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι από τους πρώτους Δήμους που λειτούργησε την δημοτική συγκοινωνία, οργανώνοντας ένα από τα καλύτερα δημοτικά δίκτυα στην Αττική.


Συνεχίζουμε την ανάπτυξη της με την απόκτηση και νέων mini bus, και συνεργαζόμαστε με τον ΟΑΣΑ για την καλύτερη οργάνωση του δικτύου.


Η Δημοτική Συγκοινωνία στοχεύει  στην δημιουργία ενός δικτύου στα όρια του Δήμου μας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την μείωση χρήσης του Ι.Χ. αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη μας και για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.


Ύστερα  από τέσσερα περίπου λειτουργίας των σταθμών Μετρό Χαλανδρίου & Δουκίσσης Πλακεντίας και προσφάτως του Προαστιακού της Λ. Πεντέλης , των αλλαγών στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και της αυξημένης κίνησης των Ι.Χ. τις ώρες αιχμής στους κεντρικούς δρόμους του Δήμου μας επεκτείνουμε  τις γραμμές για να εξασφαλίσουν την καλύτερη προσαρμογή της Δημοτικής Συγκοινωνίας στις νέες συνθήκες.


Λειτουργία
Στόχος της δημοτικής συγκοινωνίας  είναι η γρήγορη μεταφορά των πολιτών στο εμπορικό –ιστορικό κέντρο, το Δημαρχείο, τα  ΚΕΠ, το ΙΚΑ,  την εφορία ,την Αστυνομία και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς και η σύνδεση με τους σταθμούς Μετρό Χαλανδρίου & Δουκίσσης Πλακεντίας, Προαστιακού Λ.Πεντέλης & Δουκίσσης  Πλακεντίας, από περιοχές  όπως το Πολύδροσο , η Τούφα – Μεταμόρφωση , το Κάτω Χαλάνδρι και το Πάτημα Χαλανδρίου .


Τα   λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας είναι 6 (έχουν ήδη παραγγελθεί και νέα και εξυπηρετούν 5 γραμμές και η συχνότητα των δρομολογίων είναι ανά 15 λεπτά.


Η δημοτική συγκοινωνία λειτουργεί καθημερινά και τις αργίες (για την εξυπηρέτηση του Δημοτικού Κοιμητηρίου και όπου αλλού παρουσιάζονται ανάγκες), με δύο βάρδιες, μια πρωινή και μια απογευματινή από τις 06.00 έως και τις 21.00.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
kleio

Με μεγάλη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε άσκηση Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων

Με μεγάλη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025, η πρώτη στην πόλη άσκηση Πολιτικής Προστασίας

Περισσότερα
anakoinosi_dimos

Προσωρινά αποτελέσματα της με αρ. πρωτ. 48288/30-12-2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης 12 ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΔΟΧ έως 8 μηνών, ΠΆΓΌ 2024 – 2025.

Προσωρινά αποτελέσματα της με αρ. πρωτ. 48288/30-12-2024 Ανακοίνωσης Πρόσληψης 12 ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας

Περισσότερα
Μάρτιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31