Title Image

Ελάτε στην Παιδική Χορωδία Δήμου Χαλανδρίου – Δωρεάν για όλα τα παιδιά 7-16 ετών

Paidiki xorodia Dimou

Ελάτε στην Παιδική Χορωδία Δήμου Χαλανδρίου – Δωρεάν για όλα τα παιδιά 7-16 ετών

Ξεκίνησαν οι δωρεάν εγγραφές στην Παιδική Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου, για παιδιά από 7 έως 16 ετών που αγαπούν το τραγούδι και τη μουσική.

Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στη διεύθυνση  protokollo@halandri.gr.

Βρείτε την αίτηση ΕΔΩ.

Οι πρόβες της Παιδικής Χορωδίας γίνονται κάθε Τρίτη, 19.15-20.30 στην οδό Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου 7 , 2ος όροφος.

Την Παιδική Χορωδία διευθύνει η βραβευμένη μουσικός και συνθέτρια, Ρία Θεοδώρου, διπλωματούχος διεύθυνσης χορωδίας, πιάνου και  Ανωτέρων θεωρητικών. Η κα Θεοδώρου σπούδασε κλασικό τραγούδι,  ορθοφωνία, φλογέρα από καλάμι και κρουστά . Είναι απόφοιτος της Διετούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff και έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως εμψυχώτρια διδάσκει σε  μουσικούς και παιδαγωγούς, φωνή και μουσικοκινητική μέσα από την προσέγγιση Carl Orff.  Έχει συνθέσει μουσική για εννέα θεατρικά έργα και μια ποιητική συλλογή . Από το 1992 εργάζεται ως μουσικός στο Δήμο Χαλανδρίου έχοντας  διδάξει στην πρωτοβάθμια (πρόγραμμα Μελίνα), προνηπιακή εκπαίδευση (υπεύθυνη προγραμμάτων Carl Orff). Από το 2014 διευθύνει τη Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Τρίτης Ηλικίας 60+ του Δήμου Χαλανδρίου και είναι υπεύθυνη των προγραμμάτων Orff. Από το 2024 διευθύνει την Παιδική Χορωδία του Δήμου Χαλανδρίου . Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χορωδιακού Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Χαλανδρίου.  ‘Εχει βραβευτεί από την εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών για την προσφορά της στην τέχνη και τον πολιτισμό . Είναι αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συντεχνίας Φλογέρας από Καλάμι, μέλος του Δ.Σ. του  Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων .

Στο πιάνο συνοδεύει ο Κωνσταντίνος Κούσης, μόνιμο μέλος ως Β ΄κορυφαίος πιανίστας  της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλανδρίου. Είναι απόφοιτος του μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου της Παλλήνης, πτυχιούχος πιάνου , ακορντεόν και ανωτέρων θεωρητικών .
Συμμετέχει σε συναυλίες με διάφορα σχήματα από όλο το φάσμα της μουσικής. ( Κλασσική, jazz, rock, και ηλεκτρονικής). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Διδάσκει πληκτροφόρα όργανα, πιάνο, ακορντεόν, αρμόνιο και  θεωρητικά. Παράλληλα ασχολείται με τη σύνθεση και ενορχήστρωση με εφαρμογές σε υπολογιστές.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στη χορωδία πρωτίστως ψυχαγωγούνται αλλά τα οφέλη που αποκομίζουν συμβάλλουν ουσιαστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Η χορωδιακή μουσική εκπαίδευση βοηθά τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, κοινωνική ευαισθητοποίηση, πειθαρχία και ευγενή άμιλλα. Μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά, σε αρμονία μεταξύ τους καθώς η στάση και η απόδοση τους σε ατομικό επίπεδο επηρεάζει τη συνολική εικόνα της ομάδας.

Συμβάλλει στην ανάπτυξη της γλώσσας και της λογικής, βελτιώνει τη μνημονική ικανότητα, αναπτύσσει τη δημιουργική σκέψη , το συντονισμό , τη χωρική νοημοσύνη , τις ακουστικές δεξιότητες, την εφευρετικότητα .