Title Image

“Το ταξιδιάρικο σαλιγκάρι φτάνει στη Λιλιπούπολη” παρουσίασαν τα τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff

Taxidiariko saligari ftanei Lilipoupoli_1

“Το ταξιδιάρικο σαλιγκάρι φτάνει στη Λιλιπούπολη” παρουσίασαν τα τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff

Το ανοιχτό καλοκαιρινό μάθημα τμημάτων Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff για παιδιά νηπιαγωγείου έως και Γ’ Δημοτικού  παρακολούθησαν οι θεατές των τμημάτων Orff την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στην αίθουσα συναυλιών της οδού Παπάγου 7 Χαλάνδρι .

Οι μαθητές, γονείς και θεατές  ταξίδεψαν με το μικρό σαλιγκάρι στο δάσος . Τραγούδησαν και έπαιξαν ορχηστρικά σύνολα , παιχνίδια και ρυθμούς και όλοι μαζί έφτασαν στον υπέροχο κόσμο της Λιλιπούπολης.

Βάσεις και στόχοι της μουσικοκινητικής αγωγής CARL ORFF.

Η ομάδα της μουσικοκινητικής αγωγής και μουσικού παιχνιδιού έχει σκοπό την βιωματική προσέγγιση της μουσικής μέσω παιχνιδιού . Οι βάσεις αυτής της προσέγγισης είναι ο ρυθμός ( ήχου, λόγου, κίνησης ), αυτενέργεια, δράση, πρωτοβουλία, ένταξη σε ομαδικές εργασίες, αυτοσχεδιασμοί, εξοικείωση με όργανα, μοτίβα (ρυθμικά, κινητικά, λεκτικά), συνδυασμοί των τεχνών (μουσική, χορός, θέατρο, εικαστικά). Στόχοι της μουσικοκινητικής αγωγής είναι η φαντασία, ευρηματικότητα, έμπνευση, δημιουργικότητα, ομαδική συνεργασία, απόκτηση εμπειριών, αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων, έκφραση, ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων και βιωματική προσέγγιση με όλο μας το είναι, αυτοσχέδιες γραφικές μουσικές παραστάσεις, ενεργητική ακοή και παιχνίδια, ευαισθητοποίηση και ξύπνημα της λαϊκής παράδοσης.

Στον Δήμο μας λειτουργούν τμήματα για παιδιά νηπίων έως και Γ΄ δημοτικού .  Σε όλες τις περιπτώσεις καλλιεργεί τις εκφραστικές ικανότητες, αναπτύσσει τις μουσικές και κινητικές δεξιότητες, προσφέρει ευκαιρίες για αυτοσχεδιασμό, δημιουργία, συνεργασία, χαλάρωση και εκτόνωση, βοηθάει στην καταπολέμηση συμπλεγμάτων και αναστολών. Οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται από 8-12 παιδιά.

Οι εγγραφές γίνονται διαδικτυακά κάθε Σεπτέμβρη και απευθύνεται σε δημότες Χαλανδρίου .

Υπεύθυνη προγραμμάτων μουσικοκινητικής  αγωγής Carl Orff είναι η κ. Ρία Θεοδώρου, πιστοποιημένη καθηγήτρια  μουσικοκινητικής αγωγής Carl Orff, διπλωματούχος διεύθυνσης χορωδίας – διπλωματούχος  πιάνου – ανωτέρων θεωρητικών.