Συνέντευξη του Δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου στο «Woman Symbol»
Συνέντευξη του Δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου στο «Woman Symbol»
4/7/2006
Ερώτηση: Ως γέννημα θρέμμα Χαλανδριώτης ποιες είναι οι διαφορές που εντοπίζετε στην περιοχή σας σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν;
Απάντηση: Οι διαφορές είναι αρκετές και, φυσικά, ορισμένες από αυτές τις νοσταλγούμε, μια και τότε η ζωή μας ήταν πιο ανθρώπινη. Κι αυτό, δεν είναι χαρακτηριστικό στοιχείο μόνο του Χαλανδρίου, αλλά του συνόλου, σχεδόν, των μεγάλων αστικών κέντρων.
Για παράδειγμα, έχει χαθεί η γειτονιά, με την παραδοσιακή έννοια του όρου, όπως χάθηκε και η «καλημέρα» του γείτονα. Στην συντριπτική μας πλειοψηφία «κλειστήκαμε» στους τοίχους του σπιτιού μας και τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζουμε ούτε τον γείτονα του διπλανού διαμερίσματος. Γιατί μαζί με την «γειτονιά» χάθηκε και η μονοκατοικία, δίδοντας την θέση της στις πολυκατοικίες.
Με λίγα λόγια, πάψαμε να επικοινωνούμε.
Κι αυτό, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι το αποτέλεσμα της έντονης οικιστικής ανάπτυξης και των αλλαγών που επήλθαν στον ευρύτερο τρόπο ζωής μας.
Ερώτηση: Θεωρείτε ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο Χαλάνδρι είναι καλύτερες σήμερα απ΄ ότι πριν από δέκα χρόνια;
Απάντηση: Κάθε εποχή έχει τα θετικά και αρνητικά της. Όπως σας προείπα, σε ότι αφορά την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, πιστεύω ότι ισχύει το «κάθε πέρυσι και καλύτερα», με δεδομένο ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αποξενώνει, μας «αποκόπτει» από τον γείτονα και γενικότερα χάνουμε τον «αυθορμητισμό» μας στην επικοινωνία.
Αντιθέτως, σε επίπεδο υποδομών και λοιπών διευκολύνσεων στον τρόπο ζωής μας (που είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης) σίγουρα η ζωή μας έχει γίνει πιο άνετη, παρά τα προβλήματα (κυκλοφοριακό, ρύπανση κλπ) που συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη. κάνει την ζωή μας πιο άνετη.
Μονολεκτική απάντηση στην ερώτησή σας δεν υπάρχει.
Αυτό, όμως, που θέλω να επισημάνω είναι ότι ως δημοτική αρχή, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της πόλης (κάτι που σε μεγάλο βαθμό επιτύχαμε) και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και την επόμενη τετραετία, αφού θεωρώ ότι οι Χαλανδραίοι, αναγνωρίζοντας το έργο μας, θα μας τιμήσουν εκ νέου με την ψήφο τους.
Ερώτηση: Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου σας, ποιες θετικές αλλαγές έχουν συμβεί από την στιγμή που παραλάβατε τον Δήμο μέχρι σήμερα;
Απάντηση: Οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην πόλη μας κατά την τετραετία που κλείνει, δεν είναι μόνον πολλές, αλλά και σημαντικές.
Τι, μεταξύ άλλων, έχουμε υλοποιήσει:
– βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών καθαριότητας, με αγορά εξοπλισμού (οχήματα, κάδους κλπ), εφαρμογή οδοκαθάρισης στο σύνολο της πόλης, αναβάθμιση του χώρου στάθμευσης των οχημάτων καθαριότητας του Δήμου, παράλληλα με την αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων,
– προχωρήσαμε στη εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης,
– θέσαμε τις βάσεις για ουσιαστική αντιμετώπιση των έντονων κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης και, ήδη, είναι ορατά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των παρεμβάσεων που υλοποιούνται με βάση εξειδικευμένη κυκλοφοριακή μελέτη,
– ολοκληρώθηκε το Α΄ τμήμα, μήκους, 1.200 μ., του πρώτου ποδηλατόδρομου στην Αττική,
– δημιουργήθηκαν νέοι χώροι στάθμευσης δικύκλων και ΙΧ οχημάτων και αναβαθμίστηκαν οι υφιστάμενοι,
– ένταξη περιοχών του Χαλανδρίου στα σχέδια πόλεως και οικισμών (Πεύκο Πολίτη, η Ζώνη Δουκ. Πλακεντίας, η περιοχή γύρω από το Νεκροταφείο και η ζώνη στο ύψος του Έθνους),
– αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Δήμου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που βρίσκεται, ήδη, σε εξέλιξη,
– αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Δήμου με άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, με:
α) την δημιουργία 2ου ΚΕΠ, στον Σταθμό «Χαλάνδρι» του Μετρό, που είναι και το πρώτο ΚΕΠ, που λειτουργεί σε Σταθμό του Μετρό, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και 3ο ΚΕΠ στο Κάτω Χαλάνδρι,
β) την υλοποίηση των Συνοικιακών Γραφείων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ήδη, λειτουργεί το πρώτο ΣΥ.Γ.Ε.Π., στο Πολύδροσο) και,
– την δημιουργία Γραφείου Καταναλωτή, του πρώτου Πανελλαδικά Γραφείου που λειτουργεί σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο.
Επίσης, έχουμε να επιδείξουμε:
– σημαντικές παρεμβάσεις αναβάθμισης κι επέκτασης υφιστάμενων σχολικών κτιρίων, παράλληλα με την θεμελίωση της κατασκευής νέων κτιρίων,
– δημιουργία παιδικής βιβλιοθήκης,
– αναβάθμιση υφιστάμενων παιδικών σταθμών και θεμελίωση της κατασκευής νέων,
– λειτουργία νέου ΚΑΠΗ, στο Κάτω Χαλάνδρι,
– μείωση των χρεών και βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, χωρίς την επιβολή νέων φόρων στους δημότες,
– απόφαση μείωσης των δημοτικών τελών (πολύ πριν την ψήφιση σχετικού νόμου) για τις πολύτεκνες οικογένειες,
– αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων στον Δήμο, με την μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών του σε νέα, σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια, ενώ
– σημαντικό έργο έχουμε να επιδείξουμε και στον τομέα του Πολιτισμού με την διοργάνωση πληθώρας αξιόλογων (όπως όλοι έχουν αναγνωρίσει) εκδηλώσεων στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.
Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα που παραλάβαμε ήταν των συμβασιούχων του Δήμου. Των ανθρώπων που επί σειρά ετών παρείχαν τις υπηρεσίες τους στον Δήμο, χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να στοιχειοθετήσουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Υπό το πρίσμα αυτό κι επειδή απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου είναι η συνέπεια απέναντι στους εργαζομένους, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ουσιαστική αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων τους, με σημαντικότερο αυτό των συμβασιούχων, επιτυγχάνοντας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Νόμου, την μονιμοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας τους (σε ποσοστό, 85%).
Ερώτηση: Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και πως σκοπεύετε να το αντιμετωπίσετε;
Απάντηση: Για μένα και τους συνεργάτες μου, δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα προβλήματα. Τα προβλήματα, είναι προβλήματα και πρέπει να επιλύονται.
Ένα πρόβλημα, που για μένα δεν είναι σοβαρό, για κάποιον άλλο είναι έντονο.
Ως εκ τούτου, πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Αυτό που πρέπει να γίνεται είναι ιεράρχηση των προβλημάτων στην βάση του πληθυσμού που αφορούν (χωρίς αυτό να σημαίνει απαξίωση ή καλύτερα αδιαφορία για τα επιμέρους προβλήματα) και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμεθα ως δημοτική αρχή.
Ωστόσο, από την στιγμή, που ένα πρόβλημα, «αγγίζει» μια μερίδα ανθρώπων πρέπει να επιλύεται, εφόσον δεν έρχεται σε αντίθεση με το γενικότερο συμφέρον της πόλης και των δημοτών.
Γι αυτό και δεν κάνω λόγο για «το μεγαλύτερο πρόβλημα» που αυτή την στιγμή, αλλά στον βασικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Ερώτηση: Πρόκειται για έναν Δήμο με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό. Πως σκοπεύετε να χειριστείτε τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η πληθυσμιακή αύξηση;
Απάντηση: Με την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, στην βάση της συνεργασίας με τους όμορους Δήμους (γιατί αρκετά προβλήματα δεν είναι του Χαλανδρίου, αλλά ευρύτερων περιοχών και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται) και διεκδικητικοί απέναντι στην εκάστοτε κεντρική εξουσία και τους φορείς της.
Ερώτηση: Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να «κουμαντάρετε» έναν Δήμο με τόσο μεγάλη γεωγραφική έκταση;
Απάντηση: Με πολλή δουλειά και συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους δημότες. Για τον λόγο αυτό, η πόρτα μου είναι πάντα ανοικτή στον δημότη, που είναι και ο τελικός αποδέκτης και κριτής του έργου και των επιλογών μας.
Ερώτηση: Τι σκοπεύετε να κάνετε στο Πάτημα, μια καινούργια περιοχή η οποία αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και μέχρι στιγμής δεν βρίσκεται στις πρώτες προτεραιότητες του Δήμου;
Απάντηση: Κατ΄ αρχάς θέλω να σας πω ότι διαφωνώ ριζικά με την εκτίμησή σας, ότι το Πάτημα δεν είναι στις προτεραιότητές μας. Και για να σας τεκμηριώσω την διαφωνία μου αυτή, θα σας δώσω μερικά στοιχεία αριθμούς που δίνουν μια σαφή εικόνα του έργου που μέχρι σήμερα έχει παραχθεί στον Δήμο Χαλανδρίου και συγκεκριμένα: στην διετία 2003 – 2004 διπλασιάστηκαν τα διατεθέντα για έργα, κονδύλια, τα οποία πενταπλασιάστηκαν, το 2005, ενώ σημαντικά αυξημένες είναι οι εγγεγραμμένες πιστώσεις για το τρέχον έτος. Και οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί:
στην τριετία 2003 – 2005 διετέθησαν για έργα 15.843.101 ευρώ, με την ακόλουθη κατανομή:
– 2003: 1.470.792 ευρώ,
– 2004: 2.879.099 ευρώ και,
– 2005: 11.493.210 ευρώ
Από το ποσόν αυτό, το μεγαλύτερο μέρος (8.239.170 ευρώ) διατέθηκε για έργα στην περιοχή του Πατήματος και συγκεκριμένα:
– κατασκευή Δημοτικού Σχολείου 3.140.000 ευρώ,
– κατασκευή Γυμνασίου 2.600.000 ευρώ,
– ποδηλατόδρομοι και οδοί ήπιας κυκλοφορίας 740.000 ευρώ,
– αποχέτευση 2.703.170 ευρώ,
– εργασίες σε Σχολεία 400.000 ευρώ,
– φωτισμός 150.000 ευρώ,
– κοινόχρηστοι χώροι – παιδικές χαρές 82.920 ευρώ,
– έργα στην ρεματιά 118.000 ευρώ,
– όμβρια – φρεάτια 300.000 ευρώ,
– οδοποιία – πεζοδρόμια 1.180.120 ευρώ και
– έργα στο νεκροταφείο 59.000 ευρώ
Κατόπιν αυτών, πιστεύω ότι αναθεωρείτε κι εσείς την εκτίμησή σας, ότι το Πάτημα δεν εντάσσεται στις άμεσες προτεραιότητες μας.
Τώρα, σε ότι αφορά τις εγγεγραμμένες, για το 2006, πιστώσεις, ανέρχονται, για το σύνολο της πόλης, σε 26 εκατομμύρια ευρώ κι ενδεικτικά σας αναφέρω, ότι μόνον εντός του Μαΐου, ξεκίνησε η υλοποίηση οκτώ νέων έργων σε περιοχές του Χαλανδρίου, μετά την υπογραφή, τον Απρίλιο, των σχετικών συμβάσεων ανάθεσης, το ύψος των οποίων αγγίζει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για έργα οδοποιίας, κατασκευής, αγωγών ομβρίων, διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και αποτμήσεων, κατασκευής κιγκλιδωμάτων και λοιπών έργων συντήρησης του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα:
– κατασκευή αποτμήσεων πεζοδρομίων, ύψους 120.000 ευρώ,
– κατασκευή νέων οδών στις νεοενταχθείσες στο σχέδιο περιοχές (μία εκ των οποίων είναι το Πάτημα), ύψους 200.000 ευρώ.
Ερώτηση: Πως σκοπεύει να χειριστεί ο Δήμος το θέμα της αποκέντρωσης, ώστε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική αγορά και συνθήκες διαβίωσης τέτοιες που να αποτρέπουν τους δημότες να απομακρυνθούν από το Χαλάνδρι για τις καθημερινές τους ανάγκες;
Απάντηση: Κατ΄ αρχάς, θέλω να σας επισημάνω ότι η αγορά του Χαλανδρίου αποτελεί πόλο έλξης για δημότες πολλών άλλων περιοχών. Κι αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού σημαίνει ότι οι έμποροι του Χαλανδρίου (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) κάνουν σωστά την δουλειά τους.
Ο καταναλωτής και οι έμποροι δεν είναι κατ΄ ανάγκη ανταγωνιστές και σε μια σωστά δομημένη κοινωνία, ο ένας, δεν πρέπει να «υποβλέπει» τον άλλο.
Επειδή, όμως, δεν ζούμε σε «κοινωνία αγγέλων» και προκειμένου να αποσοβηθούν (όσο είναι δυνατόν) φαινόμενα αισχροκέρδειας από μερίδα αντιεπαγγελματιών εμπόρων, αλλά και για την ενημέρωση των συνεπών επαγγελματιών σχετικά με τα νέα αναπτυξιακά προγράμματα, ο Δήμος Χαλανδρίου προχώρησε στη δημιουργία Γραφείου Ενημέρωσης Καταναλωτή (Μεσολογγίου 2, Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου, τηλ. 210 689 2030), που λειτουργεί σε συνεργασία την αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Πρόκειται για το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης Καταναλωτή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο δημοτικής πρωτοβουλίας και αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας καταναλωτικής συνείδησης και ενημέρωσης των πολιτών. Γιατί ο έγκυρα ενημερωμένος καταναλωτής, μπορεί να αποτελέσει φραγμό στην αισχροκέρδεια, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα προϊόντα.
Οι αριθμοί, επιβεβαιώνουν την ουσιαστική συμβολή του Γραφείου Ενημέρωσης, σε αυτή την προσπάθεια, αφού στους τρεις μήνες λειτουργίας του, ασχολήθηκε με περισσότερες από 70 υποθέσεις.
Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούσαν σε μεγάλα super markets (περίπου 1 στους 3), τραπεζικές συναλλαγές (2 στους 5), με γυμναστήρια (1 στους 6), ενώ ελάχιστα παράπονα ή διαφορές υπήρξαν με τις μικρότερες τοπικές εμπορικές και άλλες επιχειρήσεις.
Ερώτηση: Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα του Χαλανδρίου είναι αυτό του πάρκινγκ. Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε ώστε να το αντιμετωπίσετε;
Απάντηση: Ο Δήμος ανέθεσε (και, ήδη, ολοκληρώθηκε) την εκπόνηση μιας μελέτης για το σύνολο της πόλης, που αποτελεί, αφού, άρχισε η σταδιακή εφαρμογή της, το βασικό εργαλείο για την ουσιαστική αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης, στα οποία περιλαμβάνεται αυτό της στάθμευσης.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε ένα δεύτερο πάρκινγκ (με δωρεάν στάθμευση) στην οδό Αγ. Παρασκευής (κοντά στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου), που λειτουργεί παράλληλα με το αναβαθμισμένο δημοτικό πάρκινγκ, χωρητικότητας 150 θέσεων, στην οδό 25ης Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.
Κι επειδή, κάθε κυκλοφοριακή μελέτη πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τους πεζούς, ήδη, ο Δήμος Χαλανδρίου, προχώρησε στην εφαρμογή των πρώτων μέτρων απόδοσης των πεζοδρομίων στους χρήστες τους.
Δημιούργησε τους δύο πρώτους χώρους στάθμευσης δικύκλων (που, ως, γνωστών, αποτελούν τους κυριότερους «καταπατητές» των πεζοδρομίων) στις οδούς Αγ. Παρασκευής (30 θέσεις) και Ανδρέα Παπανδρέου, στην πλατεία Δούρου (30 θέσεις.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η απόδοση του συνόλου των πεζοδρομίων της πόλης στους πεζούς και, προς τον σκοπό αυτό, σύντομα θα προχωρήσουμε στην δημιουργία και νέων θέσεων στάθμευσης μοτοσικλετών, σε όλες τις περιοχές του Χαλανδρίου, ενώ αναζητούμε χώρους για την δημιουργία και νέων χώρων στάθμευσης των οχημάτων.
Ερώτηση: Δεδομένου ότι είστε πατέρας δύο μικρών παιδιών, τι πρωτοβουλίες θα πάρετε ώστε το Χαλάνδρι να γίνει πιο ανθρώπινο τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες;
Απάντηση: Η περαιτέρω αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων αναψυχής και πρασίνου και η δημιουργία νέων αποτελεί βασική προτεραιότητά μας.
Στο πλαίσιο αυτό, προσφάτως παραδώσαμε μια ακόμη πλατεία -την πλατεία «Γαρδένια» και αναβαθμίζουμε τις υφιστάμενες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα περαιτέρω ανάδειξης και προστασίας της ρεματιάς του Χαλανδρίου, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής της πόλης.
Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσουμε να δίνουμε στον Χαλανδραίο (ανεξαρτήτως ηλικίας) χώρους πρασίνου και αναψυχής, μέσα από το υπό εξέλιξη, πρόγραμμά μας για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων του Δήμου (έξι οικόπεδα, συνολικής επιφανείας 32 στρ), αναζητώντας, παράλληλα και νέους χώρους.
Ερώτηση: Έχετε εκδηλώσει το ενδιαφέρον σας για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα καθώς και για το πρόβλημα της πάταξης των ναρκωτικών. Ποιες πρωτοβουλίες θα μπορούσε να πάρει ο Δήμος όσον αφορά τα δύο αυτά ζητήματα;
Απάντηση: Πιστεύω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει και πρέπει να έχει ενεργό ρόλο και στα δύο αυτά ζητήματα. Η πρωτοβουλία, που ελήφθη, από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε συνεργασία με τον Συνασπισμό και το Ίδρυμα Χατζηκώστα, για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, πρέπει να επαναληφθεί.
Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, ο Δήμος Χαλανδρίου, σε συνεργασία με το «Δίκτυο Υπηρεσιών Στροφή», το Σώμα Εθελοντών του Δήμου και την Κοινωνική Υπηρεσία, πέραν των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικότερα της νεολαίας απέναντι στα ναρκωτικά, έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή το πρώτο πιλοτικό συμβουλευτικό πρόγραμμα του Δικτύου Υπηρεσιών Στροφή, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για σχετικά θέματα.
Ερώτηση: Ποια είναι η αγαπημένη σας γωνιά στο Χαλάνδρι;
Απάντηση: Η κεντρική πλατεία, που αποτελούσε και αποτελεί χώρο συνάθροισης των Χαλανδραίων και η Ρεματιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποβαθμίζω την σημασία και πολλών άλλων περιοχών και σημείων της πόλης μας.
Ερώτηση: Τι αποκομίζετε από την προσωπική σας επαφή με τον κόσμο;
Απάντηση: Γνώση και δύναμη.
Γνώση των προβλημάτων και δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική αντιμετώπισή τους.
Ερώτηση: Ποιος είναι ο πιο φιλόδοξος στόχος σας για την επόμενη τετραετία;
Απάντηση: Να εξακολουθώ να μπορώ «να κοιτάζω στα μάτια» τους συμπολίτες μου, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι είμαι αντάξιος των προσδοκιών τους κι εξακολουθώ να χαίρω της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης τους.
Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου και αυτή την φορά (όπως και την πρώτη) δεν θα επιχειρήσουμε να «υφαρπάξουμε» την ψήφο των πολιτών, αλλά να τους πείσουμε για την ορθότητα των προτάσεών μας και να τους καταστήσουμε αρωγούς των προσπαθειών για ένα καλύτερο Χαλάνδρι, για ένα Χαλάνδρι αντάξιο της ιστορίας και των κατοίκων του.
Ερώτηση: Τι θα σας έκανε να εγκαταλείψετε την πολιτική;
Απάντηση: Όταν νοιώσω ότι δεν έχω τίποτα να προσφέρω, όταν πάψω να χαίρω της ουσιαστικής εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου.