Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού

dimarxeio

Στην έκδοση ψηφίσματος το οποίο υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου, στις 15.3.23, με αφορμή το σχετικό νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου με το συγκεκριμένο ψήφισμα επαναβεβαίωνει τις θέσεις που έχει εκφράσει με προηγούμενα ψηφίσματα, για τη μη υπαγωγή της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο και τη μη διάσπαση του ενιαίου δικτύου ύδρευσης και ζητά να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του ΣτΕ που κατοχυρώνουν το χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικού αγαθού με δημόσιο χαρακτήρα.

Το ψήφισμα αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου επαναβεβαιώνει τις θέσεις που εκφράζουν τα ψηφίσματα στις υπ΄αρ. 120/2020 και 45/2022 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για το νερό και ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, ζητά από την Πολιτεία τον σεβασμό των αποφάσεων του ΣτΕ, οι οποίες κατοχυρώνουν τον αδιαπραγμάτευτο χαρακτήρα του νερού, ως κοινωνικού αγαθού με δημόσιο χαρακτήρα (190 και 191/2022, 1886/2022)».

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της συζήτησης που προηγήθηκε του ψηφίσματος, δηλώθηκε ρητά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου θα επανέλθει με νέο ψήφισμα όταν η κυβέρνηση ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σε σχέση με το μέλλον της ΕΥΔΑΠ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
kleio

Με μεγάλη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε άσκηση Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων

Με μεγάλη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025, η πρώτη στην πόλη άσκηση Πολιτικής Προστασίας

Περισσότερα
Φεβρουάριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728