Το Χαλάνδρι τίμησε την επέτειο της Επανάστασης και τους Αγωνιστές του 1821

Σίμος Ρούσσος, Δήμαρχος Χαλανδρίου:  «Πατρίδα μας δεν είναι αυτή που δολοφονεί τα παιδιά της αλλά ο κόσμος  των οραμάτων μας για Δικαιοσύνη και Ισότητα».

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν και φέτος οι εορτασμοί του Δήμου Χαλανδρίου για την Εθνική Επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων, με κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, τη βουλευτή Ζωή Ράπτη εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, την Περιφερειακή Σύμβουλο Νίκη Αποστολίδου, εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, την εκπρόσωπο της Πρεσβείας της Παλαιστίνης, κα. Fadwa Abushanab, την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» κ. Κρίστη Αγαπητού, την εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», Παρασκευή Ζορμπά, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι – Ορίζοντας 2023», Μάνο Κρανίδη και τον Διοικητή του ΑΤ Χαλανδρίου, Ευθύμιο Σπανιά.  Στεφάνι κατέθεσαν επίσης εκπρόσωποι των κομμάτων καθώς και εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, των συλλόγων και των φορέων της πόλης.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Τη μαθητική παρέλαση που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, άνοιξε και έκλεισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου. Εκτός από τους μαθητές/τριες των σχολείων, παρέλασαν επίσης αντιπροσωπείες των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης.

Φόρος τιμής στον Κολοκοτρώνη

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου.

Σίμος Ρούσσος: «Να ξαναθυμηθούμε ποιος ήταν αυτός ο λαός»

Στον ιδιαίτερο συμβολισμό της ημέρας, αναφέρθηκε στο μήνυμα του,  ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, τονίζοντας ότι είναι «ανάγκη να ξαναθυμηθούμε, ποιος ήταν αυτός ο λαός. Γιατί όσο κι αν σε μερικούς φαίνεται αδιανόητο, υπήρξε εποχή που το κάλεσμα για μιας ώρας ελεύθερη ζωή, γκρέμιζε αυτοκρατορίες και θεμελίωνε κράτη».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στην αδικία που επιφύλαξε το νέο ελληνικό Κράτος στους Αγωνιστές και στον απλό λαό και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει για μας, γη ενδοξότερη από αυτή που η τελευταία της πέτρα, βαπτίστηκε από το αίμα των ανθρώπων που την αγάπησαν. Η πατρίδα της καρδιάς μας δεν είναι αυτή των σαλτιμπάγκων και των εμπόρων του ραγιάδικου ύφους, των εκδουλεύσεων στους ισχυρούς της εξουσίας και του χρήματος, δεν είναι αυτή που δολοφονεί, εξορίζει και βασανίζει τα παιδιά της αλλά ο κόσμος των ονείρων και των οραμάτων μας για δικαιοσύνη και ισότητα. Ζήτω η 25η Μαρτίου. Ζητώ οι ελεύθεροι άνθρωποι τούτου του κόσμου  Ζήτω οι Αγώνες του Ελληνικού Λαού για το δίκαιο και τη λευτεριά».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
cinemaArgo_programma

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Cine Αργώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς που κόσμησαν ποτέ την κινηματογραφική οθόνη τιμάμε αυτή την Τετάρτη 26/3 στις 20:30 στο Κέντρο

Περισσότερα
Μάρτιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31