Το μήνυμα «Ο Παύλος ζει» ακούστηκε δυνατά στο μεγάλο αντιφασιστικό φεστιβάλ του Χαλανδρίου

Ηχηρό μήνυμα κατά του φασισμού έστειλαν οι νέοι που βρέθηκαν την Πέμπτη 10 Απριλίου, στο Δημοτικό Στάδιο «Ν. Πέρκιζας», για το αντιφασιστικό φεστιβάλ νεολαίας Rap Monsters Festival 2025.

To φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο προς τιμήν του δολοφονημένου από τη «Χρυσή Αυγή», Παύλου Φύσσα, ανήμερα των γενεθλίων του και φέτος αφιερώθηκε και στον προσφάτως εκλιπόντα, σκηνοθέτη, συγγραφέα και επί μια δεκαετία αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Χαλανδρίου, Σέργιο Γκάκα.

Ο Παύλος Φύσσας, στις 10 Απριλίου, θα έκλεινε τα 46 χρόνια του.

 

Παρούσα στο Φεστιβάλ ήταν και η μητέρα του Μάγδα, η οποία δακρυσμένη, από σκηνής, ευχαρίστησε τους φίλους που στηρίζουν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, το Φεστιβάλ, που εκείνος εμπνεύστηκε και καθιέρωσε, τις νέες και τους νέους που έδωσαν το «παρών», αλλά και τον Δήμο Χαλανδρίου που το φιλοξένησε για 3η φορά.

«Εδώ είναι απόψε τα αδέρφια σου και οι φίλοι σου και οι νέοι σου φίλοι Παύλο μου. Ήρθαν όλοι εδώ να σε γιορτάσουν γιατί δεν θέλουν να σε θρηνήσουν. Εσύ μας οδηγείς. Μας πήρες από το χέρι και μας πας. Ούτε βήμα δεν θα κάνουμε πίσω σε ότι ξεκινήσαμε να  κάνουμε για σένα» είπε μεταξύ άλλων, σε μια συγκλονιστική ομιλία, η Μάγδα Φύσσα.

«Ο Παύλος ζει-τσακίστε τους ναζί» βροντοφώναξαν οι χιλιάδες νέοι που είχαν συγκεντρωθεί στο Δημοτικό Στάδιο.

 

Το παρών στη συναυλία έδωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ο οποίος είχε εγκάρδια συνομιλία με την Μάγδα Φύσσα καθώς και οι αντιδήμαρχοι, Χριστίνα Μαχαίρα, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Αλέξης Μαυραγάνης και Ευθύμιος Κουράσης.

Το hip-hop φεστιβάλ αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Παύλος με σκοπό τη συσπείρωση και την ενεργοποίηση της νεολαίας, συνεχίζεται από τον Σύλλογο Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας» και τους φίλους του, κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων του.

Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς και όλα τα έσοδα από τις συνεισφορές θα δοθούν για τις ανάγκες του κοινωνικού και δικαστικού αγώνα κατά του φασισμού, καθώς και σε δράσεις αλληλεγγύης, όπως έπραξε και ονειρεύτηκε και ο ίδιος ο Παύλος.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν οι: Ο-100 ΣΕΙΡΕΝΕ / 2Χ2Χ / ΝΙΟ.ΣΤΕ / ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ / ΑΕΟΝ / JOLLY ROGER / LEF KAY / MITSOS FER DE LANCE / RATIONALISTAS / RØMLING

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
municipality building outside view

Δήμος Χαλανδρίου: Προσοχή με επιτήδειους που παριστάνουν τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου επιτήδειοι, που εμφανίζονται ως εργαζόμενοι τη υπηρεσίας Καθαριότητας,  χτυπούν τα κουδούνια

Περισσότερα
Dimarxos_Roussos_2

Δήμος Χαλανδρίου: Αιφνίδια και προσχηματική η απόφαση του σωματείου εργαζομένων για αποχή από την εργασία στην καθαριότητα

Η αιφνίδια, αναιτιολόγητη και εντελώς προσχηματική απόφαση του σωματείου εργαζομένων να κηρύξει αποχή από την εργασία στην υπηρεσία Καθαριότητας το

Περισσότερα
Απρίλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930