Title Image

Προετοιμασία και ενημέρωση ενόψει σεισμικού κινδύνου

proetimasia-enimerosi sismikou kindinou_1

Προετοιμασία και ενημέρωση ενόψει σεισμικού κινδύνου

Το πρώτο βήμα σε μια σειρά κινήσεων που θα ακολουθήσουν απο την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαλανδρίου, στην προσπάθεια να είναι η πόλη όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένη μπροστά στην πιθανότητα διαχείρισης των συνεπειών απο εκδήλωση σεισμού, έγινε την Παρασκευή 28 Ιουνίου σε ημερίδα εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Κέντρο Νεότητας.

Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και παρευρέθηκαν στελέχη τόσο από τις υπηρεσίες του Δήμου όσο και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς (πχ. Αστυνομία, εθελοντικές οργανώσεις, κοινωνικές δομές κοκ.).

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα ακόλουθα:

Ο ρόλος του ΟΑΣΠ στο σεισμικό κίνδυνο και τη σεισμική διακινδύνευση, οι χώροι καταφυγής του πληθυσμού σε περίπτωση σεισμού, καλές πρακτικές σε τοπικό επίπεδο για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, καθώς και το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/ Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την εκδήλωση σεισμού του Δήμου Χαλανδρίου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2».

Την παρουσίαση έκαναν από πλευράς ΟΑΣΠ, οι  Δρ. Ασημίνα Κούρου, Αν. Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΟΑΣΠ και η Μαρία Μανουσάκη Μαρία, Γεωλόγος Msc, Υπάλληλος του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης και Πρόληψης ΟΑΣΠ.

Από πλευράς του Δήμου Χαλανδρίου μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Χάρης Μαυρουδής και το στέλεχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Πέτρος Σανιδάς.