Title Image

Δράση καθαρισμού της Ρεματιάς Χαλανδρίου – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Δράση καθαρισμού της Ρεματιάς Χαλανδρίου – Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης Χαλανδρίου και ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Χαλανδρίου διοργανώνουν, την Κυριακή 2 Ιουνίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, δράση καθαρισμού της Ρεματιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Τη δράση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το 2ο Σύστημα Προσκόπων Χαλανδρίου, το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τούφας Χαλανδρίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (τοπικό τμήμα Χαλανδρίου) και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου.

Η δράση θα ξεκινήσει από το Πάρκο Φραγκοκλησιάς (Λ. Πεντέλης & Φραγκοκλησιάς) στις 9.30 το πρωί και περιλαμβάνει περίπατο μέσα στη Ρεματιά και καθαρισμό των πρανών και της κοίτης της.

Οι διοργανωτές συστήνουν στους/στις συμμετέχοντες/ουσες να φορούν αδιάβροχα μποτάκια και να έχουν μαζί τους αντικουνουπικό.

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, για να θυμίζει την πρώτη Διάσκεψη για το Περιβάλλον, που έγινε στη Στοκχόλμη το 1972 και οδήγησε στη δημιουργία του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP). Σε εκείνη την πρώτη Διάσκεψη για το περιβάλλον, ακούστηκαν, για πρώτη φορά, προβλήματα όπως η τρύπα του όζοντος, η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση των υδάτων, η καταστροφή των δασών, η ερημοποίηση. Δυστυχώς, η από πολλούς αμφισβητούμενη τότε κλιματική αλλαγή, εξελίχθηκε στην πορεία σε κλιματική κρίση.