Title Image

Συστάσεις για την αντιμετώπιση τροφιμογενών νοσημάτων μετά από πυρκαγιές

Συστάσεις για την αντιμετώπιση τροφιμογενών νοσημάτων μετά από πυρκαγιές

Με αφορμή τις πυρκαγιές που πλήπουv πολλές περιοχές της Απικής, σας αποστέλλουμε συνημμένα τις παρακάτω οδηγίες για την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση τροφιμογενών νοσημάτων που μπορεί να εμφανιστούν,  ειδικά στην περίπτωση που χρειαστεί η φιλοξενία των πληγέντων σε χώρους με συνθήκες συγχρωτισμού (π.χ. κατασκηνώσεις), όπου τους παρέχονται έτοιμα γεύματα. Συγκεκριμένα πρόκειται  για:

(α) «Συστάσεις για την αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση εμφάνισης  κρουσμάτων  γαστρεντερίτιδας»,

(α.2) «Φόρμα καταγραφής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας»

(β) «Συστάσεις του ΕΟΔΥ για πρόληψη τροφιμογενών νοσημάτων σε περίπτωση συγχρωτισμού πυροπαθών σε χώρους φιλοξενίας »,

(γ) «Συστάσεις για  την κατανάλωση τροφίμων που διατηρούνται στο ψυγείο σε περίπτωση  διακοπής  ηλεκτρικού ρεύματος» και

(δ) τα Πέντε Κλειδιά για Ασφαλέστερα Τρόφιμα.

Κατεβάστε όλες μαζί τις οδηγίες ΕΔΩ.