Μια τελεία μπορεί να είναι η αρχή για μια νέα ζωή

Η «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου», στις 2 Απριλίου, βρήκε τα παιδιά του 3ου δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου σε …αγωνιστική εγρήγορση!

Το αριστούργημα «The dot» («Η τελεία»), του Peter H. Reynolds (Εκδόσεις Αίσωπος), διαβάστηκε από τους/τις εκπαιδευτικούς στους/στις μαθητές/μαθήτριες, στα ελληνικά και τα αγγλικά. Τα παιδιά μπόρεσαν να το δουν και να το ακούσουν στις δύο γλώσσες, στην ηλεκτρονική τάξη, κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους.

« Η τελεία»  είναι ένα  από εκείνα τα «μαγικά» βιβλία που κάνουν τα παιδιά να πιστέψουν στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, να ξεκινήσουν από τη δική τους τελεία και να δουν  μέχρι που μπορούν να φτάσουν!

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία όλων των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών του σχολείου. Η δημιουργία εν τη ενώσει!

Η επάνω εικόνα αποτελεί μια ομαδική σύνθεση από την τελεία του κάθε παιδιού που έλαβε μέρος στη δράση.

Κάποια παιδιά επέλεξαν διαφορετικές δημιουργίες, όπως η  παρακάτω:

Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνες Βιβλιοθήκης, στο 3ο δημοτικό σχολείο Χαλανδρίου, είναι οι κυρίες Τέτη Θωμά και Χριστίνα Πέτσα.

Όχι, λοιπόν, «τελεία και παύλα», αλλά τελεία και πάμε γι’ άλλα, ακόμα καλύτερα και φωτεινά!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει:
Antidimarxos Paideias Xalandriou

Συγχαρητήρια επιστολή του αντιδημάρχου Παιδείας για τη διάκριση του 1ου Πειραματικού Σχολείου Χαλανδρίου στο διαγωνισμό Ρομποτικής

Με αφορμή τη σημαντική διάκριση του 1ου Πειραματικού Σχολείου Χαλανδρίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ευθύμιος Κουράσης, απέστειλε

Περισσότερα
Απρίλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930