Title Image

Απάντηση στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Σχετικά με τη «Συρρίκνωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Χαλάνδρι»

Απάντηση στο Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Σχετικά με τη «Συρρίκνωση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο Χαλάνδρι»

Άγνωστο παραμένει για τον Δήμο Χαλανδρίου το μυστήριο του γιατί το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου εξακολουθεί συστηματικά να μας κοινοποιεί επιστολές με τόσο ελλιπή δεδομένα ώστε να καταλήγει σε ψεύδη που το εκθέτουν.
Είναι γνωστό στην Ένωση Γονέων ότι η μεταφορά του 1ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου στο νέο κτιριακό συγκρότημα του Δήμου Αγίας Παρασκευής και η μετονομασία του σε 2ο ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής, υπήρξε απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία συναίνεσαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές/ριες. Είναι επίσης γνωστό ότι τόσο η απόφαση του υπουργείου όσο και η συναίνεση της σχολικής κοινότητας βασίστηκε στο κριτήριο της ασφαλέστερης και πιο λειτουργικής εκπαίδευσης των μαθητών/ριων. Είναι επομένως αυταπόδεικτο ότι όποιος/α προτάσσει το συμφέρον των νέων δεν κλαίει και δεν οδύρεται για την εγκατάστασή τους σε ένα καλύτερο κτίριο μόνο και μόνο από τοπικιστικό γινάτι. Επιπλέον, για οποιονδήποτε/οποιαδήποτε του διαφεύγει, η επαγγελματική κατάρτιση και η εκπαίδευση εν γένει είναι ένα θέμα που αφορά τη χώρα ως σύνολο. Η δε δημιουργία σχολικών κτιρίων, όπως επίσης και ο εξοπλισμός των σχολείων, δεν αποτελεί αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Χαλανδρίου εξαντλεί κάθε δυνατότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης να προωθήσει προς το υπουργείο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, που πράγματι υπάρχουν, για καλύτερες συνθήκες επαγγελματικής εκπαίδευσης στην πόλη μας και για όλα τα επιμέρους θέματα που αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων. Ο δήμαρχος Χαλανδρίου και ο αντιδήμαρχος Παιδείας έχουν πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας, με τελευταία εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας, ζητώντας εξοπλισμένα σχολικά κτίρια για να στεγάσουν τα ΕΠΑΛ της πόλης μας.
 
Επομένως, για του λόγου το αληθές: τα προβλήματα που αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων πράγματι υπάρχουν στα ΕΠΑΛ του Χαλανδρίου. Ωστόσο δεν υπάρχει κανένας στην τοπική αυτοδιοίκηση που να «κωφεύει» σε αυτά, όπως κατηγορεί το Δ.Σ. της Ένωσης. Αντιθέτως, ο Δήμος Χαλανδρίου έχει λάβει υπόψη του τις προτάσεις που διατυπώθηκαν προκειμένου να προωθήσει τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Η Ένωση Γονέων αυτό το γνωρίζει. Για αυτό και παραμένει μυστήριο για μας το γιατί αντί να δηλώνει ότι ευθυγραμμίζεται με τον Δήμο Χαλανδρίου στις προσπάθειες για αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων, επιλέγει να τοποθετεί την τοπική αυτοδιοίκηση απέναντί της και όχι δίπλα της. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να αναρωτηθεί το Δ.Σ. αν αυτό είναι προς το πραγματικό συμφέρον των νέων της πόλης μας.