Σίμος Ρούσσος: Θα διεκδικήσουμε τη ριζική αλλαγή της εικόνας της πόλης με ανανέωση της θητείας μας
Στη σημαντική δουλειά που έχει γίνει σε όλους τους τομείς στο Χαλάνδρι, κατά τη διάρκεια της θητείας του, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της πόλης , Σίμος Ρούσσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και τον δημοσιογράφο Στέργιο Ζιαμπάκα, στις 18 Οκτωβρίου 2021, επαναβεβαιώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τη διοίκηση του Δήμου.
Συγκεκριμένα, έκανε αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη (τα οποία βοήθησαν ιδιαιτέρως στην αντιμετώπιση της πρόσφατης κακοκαιρίας «Μπάλλος»), την αύξηση του αριθμού των καθαριστριών στα σχολεία, το μεγάλο ζήτημα της υποστελέχωσης των δήμων, στο νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και την απόφασή του να επαναδιεκδικήσει μια νέα θητεία, για να ολοκληρωθεί το όραμα για «Το Χαλάνδρι της επόμενης δεκαετίας».
«Τα ρέματα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας»
«Τα ρέματα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Ο Δήμος έχει ανταποκριθεί πλήρως στην υποχρέωσή του σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό των πρανών», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι της έχει αποσταλεί εγγράφως αίτημα, τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2021,για την ανάγκη καθαρισμού μέσα στην Ρεματιά, αλλά και την ανάγκη απομάκρυνσης των φερτών υλικών στα σημεία που δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά «ακόμα αναμένουμε τις ενέργειές τους».
«Αύξηση κατά 50% των καθαριστριών στα σχολεία»
«Αναλάβαμε ως Δήμος την πρωτοβουλία και προχωρήσαμε σε αύξηση κατά 50% των καθαριστριών στα σχολεία, προσλάβαμε 51 άτομα, από 33 πέρσι», είπε, θυμίζοντας τις πρωτοβουλίες έγκαιρης προετοιμασίας των σχολικών δομών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο σε σχέση με την καθαριότητα, όσο και την πλήρη επάρκεια σε προϊόντα υγειονομικής κάλυψης.
«Ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του Πεύκου Πολίτη»
«Το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο επιλύει εξαιρετικά σημαντικά θέματα της πόλης και πρωτίστως ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των ξεχασμένων περιοχών του «Πεύκο Πολίτη» αλλά και της ζώνης των 250 μέτρων γύρω από το Κοιμητήριο», επεσήμανε, μιλώντας για τη σημασία της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου, εμμένοντας στην επιλογή να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και αθλητισμού, η έκταση των 30 στρεμμάτων, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου.
«Σοβαρό θέμα η υποστελέχωση των δήμων»
«Υπάρχει σοβαρό θέμα με τις προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού, ειδικά μηχανικών, που είναι απολύτως αναγκαίο εν όψει και του πακέτου ανάκαμψης», διεμήνυσε προς την κυβέρνηση, σχετικά με τη δραματική υποστελέχωση των δήμων, εξωθώντας τους δήμους, όπως είπε, σε ευρεία ιδιωτικοποίηση παρεχομένων υπηρεσιών, σε κρίσιμους τομείς λειτουργίας τους.
«Μικροπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από το 43%»
«Η εκλογή στο δεύτερο γύρο με 50% συν μια ψήφο εξασφαλίζει υψηλή νομιμοποίηση της πολιτικής που θέλει να ασκήσει ο εκάστοτε δήμαρχος, όμως η μείωση του ορίου στο 43% συν μια ψήφο, στον πρώτο γύρο, εξυπηρετεί, όπως και στο παρελθόν, άλλου είδους μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με τις οποίες δεν συμφωνούμε», αποσαφήνισε, ερωτηθείς για το θέμα του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
«Θα διεκδικήσουμε μια ακόμη θητεία στο Δήμο»
Τέλος, δηλώνοντας την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την διοίκηση του Δήμου, υπενθύμισε: «Από το 2014 που ανέλαβε η σημερινή διοίκηση, στο Χαλάνδρι έχει γίνει πολύ σημαντικό έργο σε ότι αφορά τις υποδομές, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την προάσπιση του δημόσιου χώρου, τη δημιουργία μιας πόλης φιλικής προς τον πεζό, τα εμποδιζόμενα άτομα και το περιβάλλον, μένει όμως να γίνουν πολλά περισσότερα. Ναι, θα διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση αυτού του έργου και συνακόλουθα τη ριζική αλλαγή της εικόνας της πόλης. Οι βάσεις έχουν τεθεί στις βασικές υποδομές και η πόλη αλλάζει σταδιακά. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη έργα δεκάδων εκατομμυρίων, από την ανέγερση του νέου δημαρχείου έως τις μεγάλες αστικές αναπλάσεις, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Cultural Hidrant, τα έργα ομβρίων, τις ασφαλτοστρώσεις και πολλά ακόμα.
»Πιστεύουμε ότι, με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) -που πρωτοποριακά υιοθέτησε το Χαλάνδρι από το 2019- και του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης των ξεχασμένων περιοχών του Χαλανδρίου, έχουμε βάλει τις βάσεις για το Χαλάνδρι της επόμενης δεκαετίας. Και θα διεκδικήσουμε την πλήρη υλοποίηση αυτού του οράματος», κατέληξε ο Σίμος Ρούσσος.
Όλη η συνέντευξη του δημάρχου Χαλανδρίου ΕΔΩ.