Title Image

Με μια συναρπαστική βραδιά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019

Με μια συναρπαστική βραδιά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019

Με μια συναρπαστική βραδιά το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 – Νύχτες Αλληλεγγύης ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος των εκδηλώσεών του για να συνεχίσει από τις 24 Αυγούστου μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου με εξίσου πλούσιο πρόγραμμα.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης με την κιθάρα του και τους μουσικούς του συνοδοιπόρους έκαναν μοναδική για τη Ρεματιά την τελευταία νύχτα του Ιουλίου με επανεκτελέσεις παλιών και αγαπημένων ρεμπέτικων τραγουδιών που δεν «επέτρεψαν» στους θεατές να μείνουν αμέτοχοι στις θέσεις τους. Άνδρες και γυναίκες από όλες τις γωνιές της πρωτεύουσας γέμισαν τη Ρεματιά για να παρακολουθήσουν Τα καλοκαιρινά ενώ η «πρόκληση» για χορό δεν άργησε να έρθει και να ξεσηκώσει το θέατρο. Από τη βραδιά δεν έλειψαν όμως και οι μυσταγωγικές στιγμές, που το κοινό τήρησε απόλυτη σιγή για να ακούσει μαγικές ερμηνείες μέσα σε σπάνια συντροφικό κλίμα ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν η επικοινωνία του καλλιτέχνη με τους θεατές μέσα από αστεία και παραγγελιές. Η Ρεματιά υποδέχτηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό φέτος τον Δημήτρη Μυστακίδη καθώς η εμφάνισή του που ήταν προγραμματισμένη και στο περσινό φεστιβάλ αναβλήθηκε δύο φορές εξαιτίας της βροχής, γεγονός με το οποίο αστειεύτηκε και ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέγοντας με την είσοδό του στη σκηνή: «τρίτη και φαρμακερή!».
Εκτός όμως από αυτή την τελευταία βραδιά του πρώτου μήνα του φεστιβάλ, ανάλογο ήταν το κλίμα και το Σάββατο 27 Ιουλίου με τη συναυλία Cantando con los amigos, με τον Alejandro Diaz και 16 ακόμη μουσικούς από τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα που γέμισαν τη Ρεματιά με κόσμο, κέφι και αγαπημένους ρυθμούς από τη φωτεινή πλευρά της Λατινικής Αμερικής. Ο ζωηρός χορός δεν έλειψε από τη βραδιά καθώς πρόσωπα κάθε ηλικίας και φύλου δεν αντιστάθηκαν στα αφροπερουβιάνικα και αφροκουβανέζικα με τζαζ αποχρώσεις ακούσματα της βραδιάς και ακολούθησαν τους μουσικούς στο ταξίδι τους στο Περού, τη Βολιβία, τη Χιλή, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα, το Μεξικό, το Εκουαδόρ, την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο.
Μια ξεχωριστή μουσική παράσταση έφεραν επίσης στη Ρεματιά, την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο Νίκος Καλογερόπουλος και Τα Παιδιά του Τρένου, που γέμισαν το θέατρο και χειροκροτήθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη από το κοινό. Ο Νηστικός Δείπνος περιείχε αγαπημένα λαϊκά τραγούδια και συνθέσεις του Νίκου Καλογερόπουλου από την κινηματογραφική του πορεία που έδωσαν το στίγμα της βραδιάς, με τον γνωστό ηθοποιό να μιλά στο κοινό με το τραγούδι αλλά και τα λόγια του για «των νηστικών τον δείπνο τον μεγάλο».
Ανάμεσα στις μουσικές παραστάσεις της εβδομάδας που βρήκαν απήχηση στο κοινό τους ήταν και η συναυλία Ό,τι είσαι πέστο με τον Δημήτρη Ζαφειρέλη, τους Αμφίωνος New Group και τις Μούσες επί τον έργον στις 26 Ιουλίου ενώ στις 24 του μήνα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Χαλανδρίου σε έργα μελοποιημένης κίνησης, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλαϊτζή, κέρδισε για μια ακόμη φορά το θερμό χειροκρότημα των πιστών της φίλων.
Από την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου δεν έλειψαν και οι θεατρικές παραστάσεις από το πρόγραμμα του φεστιβάλ, με τα έργα Ο Φιλάργυρος της Ελισάβετ Μουτζάν – Μαρτινέγκου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Φραγκή, την Κυριακή 28 Ιουλίου, και την Κλυταιμνήστρα; του Ανδρέα Στάικου, σε σκηνοθεσία Έφης Νιχωρίτη, την Τρίτη 30 Ιουλίου, να γεμίζουν το θέατρο.
Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2019 ξεκινά στις 24 Αυγούστου με τη συναυλία του σύλλογου «Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά» και συνεχίζει με πρόγραμμα από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν στις Νύχτες Αλληλεγγύης με την ίδια θέρμη συνεχίζοντας να στηρίζουν τις κοινωνικές δομές της πόλης με τη συνεισφορά τους και μέσα από την απόλαυση των έργων του πολιτισμού και της τέχνης.