Title Image

Δελτίο Τύπου με αφορμή την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου

Δελτίο Τύπου με αφορμή την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου












           
 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 Χαλάνδρι, 30 Ιανουαρίου 2008

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ. 210 6860730, 210 6860740
www.www.chalandri.gr
email: press@www.chalandri.gr


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου  Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος εκφράζει την  ολόθυμη λύπη του για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, διερμηνεύοντας  και τα αισθήματα  του πολιτών του Χαλανδρίου. 
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος,άσκησε την ποιμαντική του   αποστολή με  αυτοθυσία,  αφοσίωση και αγάπη. Με το έργο του έφερε την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία, συνομίλησε  σε γλώσσα καινοτόμο με τη νέα γενιά, ασχολήθηκε με ζήλο και  παρρησία με τα σύγχρονα προβλήματα του Έθνους και της Ορθοδοξίας. Δεν έπαψε να αποτελεί παράδειγμα θάρρους και πίστης ακόμα και την ύστατη στιγμή της  προσωπικής του αναμέτρησης με την ασθένεια.


Το Δημοτικό Συμβουλίου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 29 Ιανουαρίου 2008 και αποφάσισε ομόφωνα:
1) Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου διερμηνεύοντας τα βαθιά αισθήματα θλίψης των πολιτών του Δήμου μας, κλήρου και λαού, συμπαρίσταται και συμμετέχει στο πάνδημο πένθος των ορθοδόξων για την εκδημία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου.
Οι πολίτες του Χαλανδρίου είχαν πολλές φορές την ευκαιρία να συμπροσευχηθούν, να τον ακούσουν ομιλούντα και να πάρουν την ευχή του. Στο πρόσωπό του γνωρίσαμε τον άξιο Ιεράρχη και πιστό εργάτη του Ευαγγελίου, το χαρισματικό ηγέτη, τον βαθύ γνώστη των θεολογικών και των εν γένει γραμμάτων και επιστημών, αυτόν που ανέδειξε την εκκλησία σε ζωντανό και ενεργό παράγοντα της κοινωνικής ζωής, τον θερμό υποστηρικτή των φτωχών και αδυνάτων, τον φιλάνθρωπο στα αισθήματα, τον πλούσιο σε αγάπη και αξιοζήλευτο αγωνιστή της ζωής, αυτόν που εκμηδένισε την ηλικιακή του απόσταση από τη νεολαία.
2) την τέλεση Αρχιερατικού Τρισαγίου στον καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις 9.30 π.μ. την 30η Ιανουαρίου 2008 – ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών.
3) Την κατάθεση ποσού 2.000€ στο Ίδρυμα «Δάμαρις»της Ιεράς Αρχιεπισκοπής – για παιδιά με ειδικές ανάγκες.
4) Την ονομασία ενός δρόμου ή μιας πλατείας ή άλλου Δημοτικού χώρου με το όνομά του.
5) Τη δημοσίευση του παρόντος ψηφίσματος στον Ημερήσιο και Τοπικό Τύπο.