Πρόγραμμα συναυλιών της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ
Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Οργανισμού Σύγχρονης Μουσικής ISCM Greek Section
c/o Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 115 21 Αθήνα
Τηλ./Fax 210-7256607, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: gcu@otenet.gr,
Ιστοσελίδα: http://www.eem.org.gr/, http://www.gcu.org.gr/, http://www.iscm.gr/
ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Φιλικής Εταιρείας & Τομπάζη 18
Τηλ.210 6820464
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aetopoli@otenet.gr
Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010
Το Φλάουτο των Πέντε Αιώνων.
Η φλαουτίστα Ιβόνα Γκλίνκα και η πιανίστα Βίκυ Στυλιανού σε έργα J.S.Bach, W.A.Mozart, P.A.Genin, S.Prokofiev και Θ.Αντωνίου.
Πρόγραμμα Συναυλίας
Το Φλάουτο των Πέντε Αιώνων
Johann Sebastian Bach | Σονάτα σε Σολ ελάσσονα, για φλάουτο και πιάνο |
Wolfgang Amadeus Mozart | Σονάτα σε Ντο μείζονα, για φλάουτο και πιάνο |
Paul – Agricole Genin | Καρναβάλι της Βενετιάς, για πίκολο, φλάουτο και πιάνο |
Διάλειμμα
Sergei Prokofiev | Σονάτα σε Ρε μείζονα, για φλάουτο και πιάνο |
Θόδωρος Αντωνίου | Ελεγείον, για φλάουτο, άλτο φλάουτο, μπάσο φλάουτο και πιάνο (α εκτέλεση) (Το έργο είναι γραμμένο ειδικά για την Iwona Glinka και την Βίκυ Στυλιανού) |
Iwona Glinka, φλάουτο
Βίκυ Στυλιανού, πιάνο
Τη συναυλία προλογίζει ο Θόδωρος Αντωνίου
Είσοδος ελεύθερη
ΒΙΚΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Βιογραφικό σημείωμα
Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Δέκα χρόνων πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Κ. Παπαϊωάννου». Αποφοίτησε από το Ωδείο Αθηνών με άριστα και Α΄ Βραβείο. Με υποτροφία από τη Γαλλική Κυβέρνηση σπούδασε στο Παρίσι (École Normale). Επίσης σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Βασιλείας, από όπου πήρε δίπλωμα σολίστ.
Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Αθήνα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία – Queen Elizabeth Hall, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Ιταλία – Φεστιβάλ Σπολέτο, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Αλβανία, Ρουμανία, Κύπρο, ΗΠΑ – στα πανεπιστήμια της Βοστόνης, του Μπλούμιγκτον και της Λουιζιάνα, κλπ).
Ως σολίστ έχει συμπράξει με πολλές ελληνικές και ξένες ορχήστρες (ΚΟΑ, ΚΟΘ, Καμεράτα των Φίλων της Μουσικής, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, ΟΔΕΛΣ, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κρατική Ορχήστρα Βελγίου, Συμφωνική Ορχήστρα Βασιλείας, Συμφωνικές Ορχήστρες Μάριενμπαντ, Μπουργκάς και Βράτσα, Φιλαρμονική του Έρφουρτ, Ορχήστρα Δωματίου Constantin Silvestri του Βουκουρεστίου, Sinfonietta της Λουιζιάνα, κλπ).
Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχει κάνει πρώτες ελληνικές και παγκόσμιες εκτελέσεις πολλών σύγχρονων έργων.
Επίσης έχει πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις για το Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.
Έχει ηχογραφήσει πολλά ελληνικά έργα (Θεοδωράκης, Βάρβογλης, Πετρίδης, Μικρούτσικος, Κανάς, Καρυωτάκης, κλπ.). Συμμετείχε επίσης σε ηχογράφηση σειράς CD για λογαριασμό της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας 2004.
Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας). Ενορχηστρώσεις και διασκευές της έχουν εκτελεστεί από διάφορα μουσικά σύνολα (ΕΛΣ, Ορχήστρα Χρωμάτων, ΟΔΕΛΣ, ΟΣΜ της ΕΡΤ, Melos Brass, κλπ).
Είναι μέλος του «Τρίο Αθηνών», του «Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής» του Θ. Αντωνίου και της Ορχήστρας των Χρωμάτων.
Διδάσκει στο Ελληνικό Ωδείο.
IWONA GLINKA
Βιογραφικό Σημείωμα
Γεννήθηκε στο Kwidzyn της Πολωνίας. Σε ηλικία 18 ετών πήρε δίπλωμα φλάουτου από το Μουσικό Λύκειο του Gdansk με την υψηλότερη διάκριση και παράλληλη ειδίκευση στη διδασκαλία (τάξη Elzbieta Czapor). Συνέχισε στη Μουσική Ακαδημία του Gdansk (τάξη Krzysztof Langman) απ όπου και αποφοίτησε το 1994 με Master of Musical Arts in Performance.
Με υποτροφία της Bâoise Holding Scholarship Found παρακολούθησε κατά την περίοδο 1991-94 τα θερινά μαθήματα της Μουσικής Ακαδημίας του Lenk στην Ελβετία με τον Peter Lukas Graf. Το 1992 με υποτροφία του δημάρχου της πόλης του Darmstadt της Γερμανίας, παρακολούθησε το Ferienkurse für Neue Musik, όπου μελέτησε σύγχρονες τεχνικές φλάουτου με τον Pierre-Yves Artaud.
Από το 1996 συνεχίζει τις σπουδές της στην Accademia Internationale Superiore di Musica στην Biella της Ιταλίας με τον Peter-Lukas Graf και αργότερα στην École Normale de Paris με τον Pierre-Yves Artaud.
Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ με έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου (ανάμεσα σ αυτά και πρώτες εκτελέσεις έργων Ελλήνων, Πολωνών και Αμερικανών συνθετών) και έχει συμπράξει ως σολίστ και πρώτο φλάουτο σε ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ρωσία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία και Αμερική).
Από το 1995 ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Διδάσκει φλάουτο και μουσική δωματίου στα Δημοτικά Ωδεία Πάτρας και Γλυφάδας, καθώς και στο ωδείο «Μουσικοί Ορίζοντες» στην Αθήνα. Είναι πρώτο φλάουτο στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών και είναι μέλος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου.
Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010
Inter Nos
Ο σαξοφωνίστας Θεόφιλος Σωτηριάδης και ο κιθαρίστας Κώστας Μακρυγιαννάκης θα ερμηνεύσουν έργα των: Β.Bartόk, D.Ianni, E.Granados, Θ.Αντωνίου και Α.Piazzola.
Δευτέρα 19 Απριλίου 2010
Φαγκότο +
Ο φαγκοτίστας Γιώργος Φαρούγγιας θα ερμηνεύσει έργα J.S.Bach, W.A.Mozart, M.Mανουσάκη, Μπ.Κανά και Θ.Αντωνίου.Συμμετέχει ο μπάσος-βαρύτονος Τάσος Αποστόλου.
Τις συναυλίες προλογίζει ο Θόδωρος Αντωνίου.
Ώρα Έναρξης:20.00