Title Image

Δημαιρεσίες Δ.Σ – Εκλογή Μελών Δημαρχιακής Επιτροπής

Δημαιρεσίες Δ.Σ – Εκλογή Μελών Δημαρχιακής Επιτροπής

Δημαιρεσίες Δημοτικού Συμβουλίου

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, η 1η πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της δημαρχιακής επιτροπής.
Την θέση του προεδρεύοντος της διαδικασίας εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου κατέλαβε ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, κ. Βαγγέλης Λέκκας.
Από την πλειοψηφία προτάθηκαν για την θέση του προέδρου, ο κ. Γιώργος Κουράσης, του γραμματέα, ο κ. Παναγιώτης Βάσσιος και του αντιπροέδρου, το μέλος της αντιπολίτευσης, κ. Λουκάς Μάρκος, οι οποίοι εξελέγησαν με 29 ψήφους.
Ο κ. Γ. Κουράσης, ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους για την εκλογή του στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμευόμενος ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά του κατά τρόπο που θα προάγει τις εργασίες του Συμβουλίου και ανέλαβε την προεδρία της συνεδρίασης, για την εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της δημαρχιακής επιτροπής, εγκαθιστώντας την νέα ειδική γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Βαρβάρα Μπότση.
Με βάση τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, η πλειοψηφία πρότεινε για τακτικά μέλη τους, κ. Μύρωνα Ανδριανάκη, Κώστα Ζανιδάκη, Μιχάλη Κόσσυβα και Παντελή Συρμάνογλου, οι οποίοι έλαβαν 20 ψήφους, το σύνολο, δηλαδή, των μελών της πλειοψηφίας.
Από την πλευρά της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης προτάθηκαν οι κ. Στάθης Ανδρεόπουλος, Μπάμπης Παπαϊωάννου και η κ. Ρούλα Καρατζά, που, κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, έλαβαν 8, 9 και 3 ψήφους, αντιστοίχως.
Κατόπιν αυτού του αποτελέσματος, οι κ. Στ. Ανδρεόπουλος και Μπ. Παπαϊωάννου, με τα τέσσερα μέλη της πλειοψηφίας, προτάθηκαν και εξελέγησαν για την εξαμελή δημαρχιακή επιτροπή.
Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των αναπληρωματικών μελών, κατά την οποία εξελέγησαν, από την πλειοψηφία η κ. Κατερίνα Κατσουλιέρη και οι κ. Γιάννης Ζιάμπας και Γιώργος Θεοδώρου και από την αντιπολίτευση, η κ. Κυριακή Γκότση και ο κ. Αριστείδης Βαλασσόπουλος.